Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Τα παιδιά και... "Η ΑΥΛΗ"

Ένας από τους βασικούς στόχους της "ΑΥΛΗΣ" είναι να μπορέσει να "σπείρει" τη γνώση και την αγάπη για τη φυσική καλλιέργεια της γης στα παιδιά.
Να τα ευαισθητοποιήσει για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και να τους δώσει τη βιωματική εμπειρία της σποράς, της ανάπτυξης, της καρποφορίας και του πολλαπλασιασμού των φυτών.

Έτσι λοιπόν με ακούραστους συμπαραστάτες ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς και γονείς, "Η ΑΥΛΗ" ήρθε σε επαφή με μαθητές και παιδιά, είτε χαρίζοντας σπορόφυτα στο σχολείο τους, είτε κάνοντας εργασίες (σπορές αραιώματα φυτών και μεταφυτεύσεις) στο σχολείο με τη βοήθεια των μαθητών, είτε καλώντας τα παιδιά στις εβδομαδιαίες συναντήσεις στον χώρο της ΑΥΛΗΣ (Αλόπης 5, Κ. Πετράλωνα) προκειμένου να συμμετέχουν στις διάφορες εργασίες που γίνονται.

Τα παιδιά αποδείχθηκαν εξαιρετικοί μπαξεβάνηδες σε ό,τι εργασία τους ανατέθηκε, ρούφηξαν σαν τη διψασμένη γη τις πληροφορίες που τους δώσαμε και ανταποκρίθηκαν με τεράστια όρεξη και κέφι στις κηπουρικές εργασίες. Εντυπωσιακή ήταν η απόδοση και η σοβαρότητα με την οποία εργάστηκαν ακόμα και τα πιο μικρά παιδάκια της προσχολικής ηλικίας, αλλά και το σύστημα, η συνεργατικότητα και η ωριμότητα που έδειξαν τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι "σπορές" μας έχουν "πιάσει" στα σχολεία και στα παιδιά με τα οποία συνεργαστήκαμε και ελπίζουμε σύντομα να δούμε και καρπούς!

"Η ΑΥΛΗ" και οι εθελοντές της θα έχουν πάντα με συνέπεια και υπευθυνότητα την πόρτα και τις καρδιές τους ανοιχτές στα παιδιά, γιατί αυτά είναι το μέλλον μας και αυτά ελπίζουμε να επιτύχουν όπου απέτυχε η δική μας γενιά.

Οι φωτογραφίες είναι από δράσεις της "ΑΥΛΗΣ" σε σχολεία, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς ή/και συλλόγους γονέων, αλλά και με παιδιά-μαθητές που αφού γνώρισαν την "ΑΥΛΗ" στο σχολείο τους, την επισκέφθηκαν και στο χώρο της.



Ευχαριστούμε πολύ παιδιά! 
Μας δίνετε ΔΥΝΑΜΗ & ΕΛΠΙΔΑ!

  

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Δίνετε σπόρους αν κάποιος θέλει; Με ενδιαφέρει. Εϊμαι ερασιτένης κηπουρός και κάνω προσπάθεια στην ταράτσα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή